En fondvägg är en vägg som skiljer sig från andra väggar i rummet. Den kan skapas med tapeter eller med andra material som sten och trä. Men tapeten är trots allt enklare än att mura upp med plank eller plattor. Och en fototapet kan ge den effekt som du hade fått av andra material.

Grym känsla med fototapet

Det är helt otroligt vad man kan göra med fototapet. Den kan ha en bild som ger en optisk synvilla som får rummet att verka större – som fototapet med rymden. Dessutom kan du ju få den där känslan av trä eller sten om du vill det med rätt bild på tapeten.

Fördelar med foton på tapeter

Det finns många fördelar med fototapeter. En är att de inte är särskilt dyra. Jämför med kostnaden du hade haft om du valt att göra en fondvägg av träplankor. Fototapeten är enkel att hantera och du kan klara av att inreda med den utan professionell hjälp.

I och med att det inte kostar särskilt mycket kan du byta motiv oftare. När du känner att du är trött på en skog bakom soffan kanske du väljer ett stadsmotiv istället. Det finns många möjligheter och det ger spännande variation.

Låt fantasin styra dig

Med en fondvägg kan du känna dig lite friare. Och med fototapet kan du verkligen låta fantasin styra ditt val. Fundera på var du skulle vilja vara lite oftare. Ute i urskogen? Det blir enkelt ordnat med tapeten som har ett foto från miljöer som du annars aldrig hade nått.

Du tar ingen större risk med något som kanske först verkar lite knasigt. Det går att byta när du tröttnar. Men risken för att du fastnar för din fondvägg under många års tid finns också med vacker fototapet!