Vad är egentligen den bästa hårvården, ska man välja parabenfritt eller sulfatfritt och funkar det? Man kan ha många frågor om hur man får till den bästa hårvården, just eftersom att håret ju är döda celler så är det många som tvekar på om det faktiskt gör någon skillnad att byta till ett dyrare schampo.
Som med allting så är även håret individuellt. Alla har olika förutsättningar och det finns kanske inga direkta mirakelkurer för att få ett tjockt, friskt och långt hår. 
Vanligtvis köper man kanske sitt schampo på ica, och ja, om du tycker det funkar så är det hårvården för dig. Du har kommit billigt undan! Vi övriga får leta i uppsjön av hårvård som marknaden erbjuder!

Är det viktigt att använda ett sulfatfritt, parabenfritt eller silikonfritt schampo? Återigen beror det på vilken hårtyp du har. Vissa gillar när det är silikoner i, för det omsluter håret och gör att det inte ser lika frissigt ut. Men samtidigt är det en fakead yta som kanske främst borde bearbetas på andra sätt. Sulfatet i schampo gör att det löddrar, vilket kan ge en renare känsla. Men det är inte nödvändigt. Om du vill ha ditt schampo fritt från kemikalier så ska du undvika parabener, sulfater och silikoner Men om det gör detsamma för dig kan du lika gärna köpa produkter innehållandes dessa ämnen.

Värmespray eller fönkräm är någonting som många glömmer. Det kan vara skillnaden mellan ett friskt hår och ett skadat hår. Om du fönar håret ofta måste du alltid ha fönkräm eller värmespray innan. Det skyddar håret från den värme håret utsätts för vid föning. Om du är en sådan som plattar eller lockar ditt hår, glöm då aldrig heller att använda någonting som skyddar det. Låt värmesprayen torka in och locka eller platta sedan försiktigt, så att håret inte går av.

En inpackning kan verkligen göra skillnad. Testa att ha inpackningen i torrt hår i flera timmar för att sedan skölja ut, det ger tydliga resultat och gör att ditt hår ser friskt och fräscht ut.

Det bästa tipset inom hårvård är nog att du inte ska tvätta ditt hår för ofta. Att tvätta håret sliter på det. Tvätta håret en till två gånger i veckan och om du tycker att håret börjar se fett ut så använder du torrschampo. Det spar både tid och ser till att ditt hår blir mindre slitet. En kombination alla är ute efter!