Företaget ska städas men det gäller att ha en bra plan. När du vänder dig till ett företag som städar på kontor och i andra professionella lokaler kan du få ett förslag. Det här förslaget kommer att inkludera vad som städas och när. En plan är särskilt viktig då städaren som utför företagsstädning kommer att jobba när arbetsplatsen är aktiv.

Företagsstädning på kontorstid

Det är inte ovanligt med företagsstädning på kontorstid. Det är ju trots allt så att anställda vill få toaletter och kök rengjorda regelbundet. Då är det mycket bra om det finns en städare på plats från morgon till eftermiddag.

När städaren ska städa på kontorstid kräver det en särskild plan. Det kan till exempel vara klokt att vänta med städningen av matsal och pentry tills efter lunch. Då har det stökats färdigt och städaren ser till att det blir rent och snyggt till nästa dag.

Dessutom kan man göra upp en särskild plan som passar riktigt bra på den aktuella arbetsplatsen. Det går till exempel att beakta när de anställda befinner sig var. Då kan städaren komma åt bättre. Ett exempel kan vara att golven omkring arbetsplatser dammsugs när hela personalen är samlad för morgonmötet.

Städning på kvällstid

Det går också att ordna med företagsstädning på kvällstid. Det kan passa mindre företag där man inte har samma behov av ett kontinuerligt stöd under hela arbetsdagen. När städaren kommer efter arbetstid är det enklare att komma åt. Städningen blir inte till ett störande moment för folk som försöker jobba.

Städning på kvällstid innebär också att anställda kommer på morgonen till en arbetsplats som är ren och i ordning. Det ger en bra start och skapar rätt miljö för ökad produktivitet.