Kanske köpte du din favoritparfym för flera år sedan och nu vill du ha en ny flaska. Men när du söker efter parfymen i den lokala parfymbutiken finns den inte! Du får veta att den inte längre produceras och grips av panik. Men ta det lugnt! Parfymer utgår men det betyder inte att dofterna försvinner. Du kan hitta en ny sort som är minst lika härlig som din gamla favorit om du söker efter parfymer online.

Jaga utgångna parfymer online

Det kan vara möjligt att få tag på en parfym som inte längre tillverkas online. Dels kan butiker som säljer online fortfarande ha flaskor kvar på sitt lager. Och så kan det finnas privatpersoner som säljer den sort som du vill ha.

Det är väl värt att söka efter en parfym som inte längre tillverkas på nätet. Chansen är god att du ändå får tag på den om det inte har gått så lång tid sedan doften upphörde.

Hitta en likvärdig parfym

Du kan också försöka hitta en ersättare. Det här behöver inte bli så svårt. Särskilt om du är väl medveten om doftnoterna i den parfym som nu inte tillverkas. Då kan du söka efter märken som har samma blandningar.

Om du vill ha något som är exakt som parfymen du gillar kan du också söka på namnet på parfymen och se vad andra rekommenderar. Om du kan söka på engelska är det ännu bättre. Då får du tillgång till många fler kommentarer och tips.

Dessutom kan du ju gå till en butik och tala om vilken typ av doft du är ute efter. Testa parfymer som är snarlika för att hitta en ny favorit.