När du provar en klänning är det smart att hitta en stol och sätta sig ned i den. Det är lätt att glömma bort att man inte alltid står upp. Klänningar kan se jättefina ut då du står i dem. Men så snart som du sätter dig ner kan det kännas helt annorlunda. Det är ju inte så lätt att se på en bild hur klänningen ser ut i sittande position. Du bör alltså lära dig mer om vad som händer när du sätter dig ner i en viss klänningsmodell.

Klänningar som ger utrymme

Om du köper en klänning som har mycket tyg och lång kjol behöver du inte fundera så mycket på vad som händer då du sätter dig ned. Det är bara att arrangera tyget så att du sitter bekvämt. Ingen kommer att se det som du inte vill visa, och du behöver inte frysa om det blåser kallt.

Men det är inte bara själva kjolen som avgöra hur det känns att sätta sig ned i klänningen. Om den övre delen är tajt kan det hända att den stramar då du sitter ned. Om klänningen är i ett stycke och har en stram krage kan du alltså behöva justera den övre delen varje gång du slår dig ner på en bänk eller stol.

Kortkort är ännu kortare då du sitter

Det här borde vara så självklart men är också något som vi ofta glömmer bort. Det ser perfekt ut då du står upp men så snart som du sätter dig ned blir det alltför kort. Särskilt då du lägger det ena benet i kors över det andra.

När du väljer bland korta klänningar ska du alltid tänka på hur korta de blir i sittande position. Om du är bekväm med det kan klänningen vara ett bra val. Om inte ska du antagligen satsa på en lite längre kjol.